Διαφορα

Γιόγκα για εγκύους στην... Τρίπολη! (PHOTOS)

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, Αρκαδίας διοργάνωσε εκδήλωση για τις έγκυες μητέρες  με θέμα : "Γιόγκα για εγκύους - Διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό" όπου έλαβε χώρα στο γυμναστήριο Golden Gym.

 

 

Στην εκδήλωση ο διαιτολόγος - διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος μίλησε για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το διαβήτη κύησης και την προσοχή που πρέπει να δίνει η εγκυμονούσα στα συμπληρώματα ,ποιες τροφές είναι ευεργετικές και ποιες απαγορεύονται, για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Τέλος, αναφέρθηκε για τη διατροφή μετά τη γέννα και κυρίως το θηλασμό αφού αποτελεί «όπλο» ακόμα και για την απώλεια βάρους σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή.

 

Τη σκυτάλη πήρε η γυμνάστρια και εκπαιδευμένη Prenatal Instructor Σάντυ Κουταλιανού (ειδική στη γιόγκα κατά την εγκυμοσύνη) κάνοντας ασκήσεις χαλάρωσης, αναπνοές, ασκήσεις Kegel ,ασκήσεις για ενδυνάμωση μυών και για την ανακούφιση από πόνους στη μέση και στην πλάτη, ασκήσεις που μπορεί να κάνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της από το δεύτερο τρίμηνο και μέχρι πριν γεννήσει.

 

Ως ομάδα ευχαριστούμε πολύ τους Σάντυ Κουταλιανού και Δημήτρη Μπερτζελετο για την εθελοντική τους δράση και την ευπρόσδεκτη απάντηση στο κάλεσμα μας καθώς και τη διοίκηση και το προσωπικό του γυμναστήριου Golden Gym για την προσφορά του χώρου του. 

 

Ευχόμαστε σε όλες τις μέλλουσες μανούλες έναν όμορφο και εύκολο τοκετό.

 

Με εκτίμηση 

Οι εθελόντριες διαχειρίστριες της εθελοντικής ομάδας Αρκαδίας   

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.