Διαφορα

Φοιτητές παρασκεύασαν το πρώτο τυρί emmental Επιδαύρου!

Γνωστό ανά τον κόσμο για τις τρύπες του, το κίτρινο τυρί emmental μπορεί να έχει την καταγωγή του  από την Ελβετία, αλλά οι σπουδαστές της ΣΕΚ Επιδαύρου απέδειξαν πως μπορούν να το παράγουν εξίσου επιτυχημένα και στην Ελλάδα.



Στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου, οι σπουδαστές της 2ης τάξης του τμήματος Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας κατάφεραν να παρασκευάσουν το παγκοσμίως γνωστό τυρί με ελληνικό αγελαδινό γάλα!


"Τα παιδιά το σκέφτονταν καιρό και τελικά ξεκίνησαν την διαδικασία για την παρασκευή του τυριού πριν από τα Χριστούγεννα", αναφέρει η διευθύντρια της Σχολής, Δώρα Αντωνοπούλου.

 


Το έμενταλ ή έμμενταλ είναι κίτρινο ημίσκληρο τυρί από γάλα αγελάδας το οποίο πρέπει να παλαιωθεί για τουλάχιστον 4 μήνες. Υπάρχουν τρεις τύποι βακτηρίων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του: ο στρεπτόκοκκος ο θερμόφιλος, λακτοβάκιλλοι και προπιονιβακτήριο του Φρόιντενράιχ (Propionibacterium freudenreichii).


Στο τελικό στάδιο της παραγωγής του τυριού, το P. freudenreichii καταναλώνει το γαλακτικό οξύ που παρήγαγαν τα άλλα βακτήρια και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζει φυσαλίδες. Το έμενταλ χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία πιάτων, όπως το σουφλέ και το ογκρατέν, καθώς και σαν κολατσιό. Επίσης χρησιμοποιείται και στο φοντύ!


Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής για το γευστικότατο αποτέλεσμα που είμαστε σίγουροι πως θα μας ξαναδώσουν και με άλλες δημιουργίες τους.



ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.