Διαφορα

Λύστε εξισώσεις μέσα από την κάμερα του κινητού!

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που τα μαθηματικά δεν ήταν το αγαπημένο τους μάθημα, μάλλον θα ήθελαν να πηγαίνουν σήμερα σχολείο. Η τεχνολογία εξελίσσεται και η λύση μιας μαθηματικής εξίσωσης δεν απαιτεί απλώς μολύβι και χαρτί αλλά το smartphone.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που χρειάζεται είναι το Mathpix app και η κάμερα του smartphone. Πρόκειται για μια iOS συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν την κάμερα του smartphone, να την βάλουν μπροστά στην μαθηματική εξίσωση και αυτή θα λυθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Τα apps που λύνουν μαθηματικά προβλήματα δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά αυτό που κάνει το Mathpix να διαφέρει είναι ότι μπορεί μέσω της κάμερας να κατανοήσει ακόμη και τις εξισώσεις που είναι γραμμένες στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις την λύση μιας εξίσωσης που μόλις έχει γράψει ο καθηγητής στον πίνακα.

 

Επιπλέον, το Mathpix λειτουργεί ακόμα και με πιο πολύπλοκες εξισώσεις που απαιτούν γραφήματα ή διαγράμματα. Οι απαντήσεις που δίνει, σου δείχνουν τη λύση βήμα-βήμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν και διδακτικό χαρακτήρα. Λειτουργεί στέλνοντας τις εξισώσεις σε έναν server, επομένως χρειάζεται πρόσβαση στο ίντερνετ.

 

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Nico Jimenez, PhD φοιτητή του Stanford University και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για iOS συσκευές.

 

Δείτε βίντεο ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.