Διαφορα

H Google τιμά τη Γαλλίδα τενίστρια Suzanne Lenglen

To σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην Γαλλίδα τενίστρια Suzanne Lenglen, η οποία ήταν γεννημένη στις 24 Μαϊου 1899.



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλήτρια του τένις, η οποία ήταν γνωστή στη χώρα της ως "La Divine" («Η θεϊκή»).


Κέρδισε 31 Grand Slam τίτλους από το 1914 μέχρι το 1926 και η μεγάλη δημοτικότητά της στη δεκαετία του '20, βοήθησε στην αναγνώριση και εδραίωση του γυναικείου τένις.


H Suzanne Lenglen ήταν από μικρή ασθενικ. Παρότι έπασχε από χρόνιο άσθμα, ο πατέρας της κατάφερε να την πείσει ότι η ενασχόλησή της με την αντισφαίριση, θα την έκανε να νοιώσει καλύτερα και να δυναμώσει τον οργανισμό της.

 


Ετσι στην ηλικία των 14 ετών (το 1913) βρέθηκε να αγωνίζεται στον τελικό των γαλλικών πρωταθλημάτων. Ήταν η πρώτη τενίστρια σταρ και έκανε αίσθηση με το ντύσιμό της.


Το 1997, δόθηκε το όνομά της στο δεύτερο κορτ του Ρολάν Γκαρός, ενώ το τρόπαιο που δίνεται στις νικήτριες των γυναικών στο Γαλλικό Όπεν ονομάζεται "Coupe Suzanne Lenglen".


Τον Ιούνιο του 1938, ο γαλλικός Τύπος ανακοίνωσε ότι στην Lenglen είχαν διαγνώσει λευχαιμία. Τρεις εβδομάδες αργότερα, τυφλώθηκε και στις 4 Ιουλίου 1938 πέθανε από αναιμία. Η κηδεία της έγινε στο Cimetière de Saint-Ouen στο Saint-Ouen κοντά στο Παρίσι.

 

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.