Διαφορα

Η Google καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εργάζεται πάνω σε ένα πρόγραμμα με τη συνεργασία μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να αλλάξει την τεχνολογία πίσω από τον κωδικό πρόσβασης στα κινητά τηλέφωνα.



Η τεχνολογία ονομάζεται "Trust API" και θα φιλοξενείται στα smartphones. Χαρακτηριστικά, χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες για να ταυτοποιήσει το πρόσωπο του χρήστη, όταν προσπαθεί να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνο.


"Σε ορισμένες συσκευές οι αισθητήρες θα καταγράφουν το μοτίβο των βημάτων. Αν εντοπιστεί αλλαγή στην κίνηση θα μπορεί να κλειδώσει το κινητό σας", εξηγεί ο Νταν Κάουφμαν (Dan Kaufman) διευθυντής της Google στο τμήμα νέων τεχνολογιών, σε ανακοίνωση της εταιρείας.


Ενώ υπάρχουν ήδη εφαρμογές που έχουν αντικαταστήσει τον κωδικό με δαχτυλικό αποτύπωμα, η νέα τεχνολογία θα είναι πιο προηγμένη, ασφαλής και εύκολη στη χρήση της, όπως υποστηρίζει ο κολοσσός. Η Apple είχε θέσει το δαχτυλικό αποτύπωμα από το 2013 στο iPhone 5S, ωστόσο αποδείχτηκε αναξιόπιστο και προβληματικό, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.


Οι αναφορές της νέας εφαρμογής αναφέρουν ότι οι αισθητήρες θα γνωρίζουν τον κάτοχο του τηλεφώνου ενώ θα απωθούν τους εισβολείς. Μάλιστα, θα μπορεί να ελέγχει και το ύφος του χρήστη μέσω της αναγνώρισης πρόσωπου.


Το CNN έστειλε μήνυμα στην εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Αυτό που περιορίστηκε να απάντησει ο Κάουφμαν είναι: "Υπολογίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά, σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες Android, μέχρι το τέλος του έτους".


Πάνω σε μια τέτοια εφαρμογή εργάζονται και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι τράπεζες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αυτόματων πληρωμών και συναλλαγών. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό με ποιες εταιρείες συνεργάζεται η Google.

Πηγή:cnn.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.