Διαφορα

winamp wmp real qt

Ο καλύτερος... καφετζής είναι Ελληνας!

Πρώτος ανάμεσα σε 200 σε διεθνή διαγωνισμό!


Ο Νίκος Κανακάρης, barista από την Αθήνα, είναι ο νικητής του φετινού Barista & Farmer, του παγκόσμιου διαγωνισμού με θέμα τον καφέ.


Ο 32χρονος Έλληνας λάτρης του καφέ διακρίθηκε ανάμεσα σε 10 κορυφαίους παγκοσμίως, που επιλέχθηκαν μέσα από τους 200 καλύτερους barista.


Από το χωράφι στο φλιτζάνι
Από τις 3 έως τις 13 Μαΐου, σε ένα κοινόβιο 10 ημερών και 24 ωρών στη Βραζιλία, η επιτροπή της Ακαδημίας του Barista & Farmer, αφού εκπαίδευσε τους 10 επιλεγμένους baristi, 5 γυναίκες και 5 άντρες, αξιολόγησε και παρακολούθησε τις επιδόσεις τους πάνω σε όλο τον κύκλο από τη συγκομιδή στη φυτεία, σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, μέχρι την εμπειρία της γευσιγνωσίας και νέων τρόπων παρασκευής και κατανάλωσης του προϊόντος και αποφάσισε ότι ο ικανότερος barista είναι ο Έλληνας Νίκος Κανακάρης - ακολουθούμενος από τη Ρωσίδα Olga Kaplina και τον τοπικό "ήρωα" Raphael Ferraz De Souza.


Μετά την πρώτη διοργάνωσή του στο Πουέρτο Ρίκο το 2013 και τη δεύτερη στην Ονδούρα το 2015, το φετινό -3ο στη σειρά- Barista & Farmer έλαβε χώρα στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στις περίφημες φυτείες της εταιρείας Ο'Coffee, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγού καφέ, η οποία βρίσκεται στο Pedregulho, της ευρύτερης περιοχής της Alta Mogiana, καθώς επίσης και κοντά στο Lambari, στην πολιτεία της Minas Gerais.


Η θεματική φέτος ήταν η "περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η προβολή της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας του καφέ". Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), η οποία αποτελεί τη μοναδική παγκόσμια ένωση αφιερωμένη στην προώθηση και τον πολιτισμό του Speciality Coffee.

 


Η δοκιμασία στη χώρα του καφέ


Μετά από 10 μέρες με ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, ο Κανακάρης απέσπασε την πρώτη διάκριση. Δέκα κορυφαίοι baristi, που επιλέχθηκαν από 200 συμμετέχοντες, έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση.


Μονομάχοι από όλο τον κόσμο, Αρμενία, Αυστραλία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Ινδονησία, Ιταλία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και Ελλάδα, ζουν μαζί, εργάζονται μαζί, μαθαίνουν μαζί και διαγωνίζονται για τη θέση του καλύτερου.

 


Ο Έλληνας barista κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις διάφορες δοκιμασίες και για τη συγκομιδή της μεγαλύτερης ποσότητας καφέ, καθώς και την επιπλέον επιβράβευση που έλαβε για τη θετική στάση του και το ομαδικό πνεύμα, για να μην αναφέρουμε τις νίκες του στις μεμονωμένες δοκιμασίες, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να επιστρατεύσει μόνο τη γλώσσα του σώματος για να τα φέρει εις πέρας.

 

Ο καλύτερος... καφετζής είναι Ελληνας -Πρώτος ανάμεσα σε 200 σε διεθνή διαγωνισμό [εικόνες]


Οι εμπειρίες της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον μέσω ενός ντοκιμαντέρ που βρίσκεται αυτή την περίοδο στη διαδικασία του μοντάζ.


Πηγή:iefimerida.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.