Διαφορα

Η ιστορία των all star

Οι λάτρεις των συγκεκριμένων παπουτσιών γνωρίζουν ότι τα "σταράκια" όπως τα ονομάζουν χαρακτηριστικά, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά – ναι είναι αλήθεια – πριν από 100 χρόνια και προορίζονταν αποκλειστικά για αθλητές μπάσκετ.

 

Μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, οι μπασκετικές ομάδες άσκησαν πίεση στην εταιρεία να δημιουργήσει πολλά χρώματα και σχέδια, ούτως ώστε να ταιριάζουν με τις εμφανίσεις τους.

 

Λεπτομέρεια μέχρι εκείνη την στιγμή είναι ότι το χρώμα στο οποίο έβγαιναν ήταν κυρίως το μαύρο. 

 

Out of the blue, τα all star ξεκινούν να φοριούνται περισσότερο στην δεκαετία του ’60, όταν καλλιτέχνες, αλλά και  νέοι  της εποχής συνειδητοποιούν ότι τα παπούτσια αυτά τους βολεύουν στον χορό και το τραγούδι και τα… twist και όλοι οι άλλοι γρήγοροι χοροί χορεύονται πολύ καλύτερα με all star.

 

Αυτό ήταν. Τα all star εξαπλώνονται παντού. 

 

Γίνονται η απόλυτη μόδα και η απόλυτη συνήθεια των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων. Σήμερα τα all star δεν είναι  απλά sneakers. Είναι ΤΟ σχέδιο. Καμβάς από βαμβάκι στο πάνω μέρος και επικάλυψη από καουτσούκ στο  μπροστινό μέρος. Ξεχωριστό. Σόλα, από καουτσούκ. Μικρή γλώσσα, η οποία ξεχωρίζει λίγο από το παπούτσι. Βγαίνει στην πιο απλή, κλασική και διαχρονική του μορφή, βγαίνει σε μποτάκι, βγαίνει σε δέρμα, βγαίνει σε ό,τι χρώμα και σχέδιο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι μαλακά, άνετα, και κυρίως είναι μόδα.

 

Γιατί όμως είναι τόσο μεγάλη μόδα; "Γιατί πολύ απλά βγήκαν πρώτα αυτά και μετά ακολούθησαν όλα τα άλλα", λένε οι νέοι. "Γιατί οι άλλες μάρκες ήλθαν μετά, συνεπώς, εάν έπρεπε να βρούμε ένα κοινό σημείο ένδυσης, ή καλύτερα υπόδησης, τα all star υπήρχαν ήδη και τα άλλα ήλθαν μετέπειτα", συμπληρώνουν. Κοινώς, τα all star πρόλαβαν, οι άλλοι ήλθαν δεύτεροι». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 80% των  εφήβων στην Ελλάδα φορούν converse all star. Λατρεύτηκαν τόσο πολύ, που ακόμη και εξαιρετικά διαδεδομένες μάρκες, όπως τα DC, τα VANS και τα Ambercombie&Fitch, όσο και εάν προτιμώνται, σαν τα all star δεν έχει…

 

Η ποικιλία τους πλέον είναι απλά τεράστια και ατέλειωτη. Όσο για το εάν έχουν μειονεκτήματα; Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα all star, έναν κακό το έχουν: Δεν είναι για να τα πλησιάσετε και πολύ και να τα αφήσετε ώρες ατέλειωτες στο δωμάτιό σας, ή στον χώρο σας γενικότερα… Εκτός εάν μαζί έχετε και αποσμητικό χώρου.

 

Γιατί η πολλή χρήση και η πολλή συνύπαρξη φέρουν αποτελέσματα που με το που θα τα βγάλετε, μία λαχτάρα στην μύτη θα την πάρετε…

 

Πηγή: chilloutnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.