Διαφορα

"Self’it" με ελληνική υπογραφή

Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν να ξεχωρίζετε μέσα στο πλήθος όποτε θέλετε όπου και αν πηγαίνετε; Πώς θα ήταν να τραβάτε τα βλέμματα του κόσμου πάνω σας με μία απλή φωτογραφία;



Δύο φοιτητές Πληροφορικής από την Αθήνα, δίνουν απάντηση στα ερωτήματα με την πρωτοποριακή εφαρμογή τους. Ονομάζεται "Self’it" και δημιουργοί είναι ο 23χρονος Θέμης Δρακωνάκης , φοιτητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο 22χρονος Σωτήρης Κανηράς, φοιτητής Πληροφορικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.


Στο "Self’it" οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες και η εφαρμογή βρίσκει αμέσως την τοποθεσία τους, παρουσιάζει όσους βρίσκονται στην ίδια περιοχή καθώς και τις δέκα φωτογραφίες που "αρέσουν" περισσότερο από το σημείο.


Έτσι, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσοι και ποιοί είναι σε κάθε μέρος που πηγαίνει, καθώς και να μπει στους δέκα πιο δημοφιλείς χρήστες κάθε τοποθεσίας «χτίζοντας» έτσι το προσωπικό του κοινό.


Η διαφορά με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ότι δεν χρειάζεται να "χτίσετε" το δίκτυο σας για να έχετε ανταπόκριση στις φωτογραφίες σας ούτε να είστε διάσημος για να έχετε… θαυμαστές.


Αρκεί μία φωτογραφία για να γίνετε άμεσα… ορατός σε όσους βρίσκονται στο ίδιο σημείο με εσάς και εάν "αρέσει" θα σας φέρει στους top χρήστες της κάθε πόλης ανά πάσα στιγμή.


Σύμφωνα με τους δημιουργούς, κάθε φωτογραφία περιέχει μια στιγμή την οποία αιχμαλωτίζουμε και θέλουμε να μοιραστούμε.


Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι αυτό "αρέσει" και σε άλλους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους και κυρίως σε άτομα που βρίσκονται δίπλα μας και ζουν στον ίδιο "παλμό".


Αν, λοιπόν, λένε ότι τα social media αποξενώνουν τον κόσμο, υποστηρίζουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, το "Self’it" επιχειρεί να φέρει όσους είναι κοντά, ακόμα πιο κοντά.


Τα πάντα συμβαίνουν γύρω μας, και ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας μπορεί να έρθει στο επίκεντρο της προσοχής κάνοντας όσους βρίσκονται γύρω τους "θαυμαστές".


Ήδη το "Self’it" μετρά χιλιάδες φωτογραφίες σε περιοχές της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βραζιλίας ενώ η εφαρμογή έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές.


Δίνεται πολύ σημασία στην προσπάθεια ανάδειξης πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να πουν κάτι αλλά δεν είναι εύκολο για τους ίδιους να ακουστεί. Σε άτομα που θέλουν να ξεχωρίσουν για αυτό που πραγματικά είναι ή πιστεύουν.  Για οτιδήποτε οι ίδιοι θεωρούν σημαντικό και ενδιαφέρον.


Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ενός τρόπου επικοινωνίας των χρηστών, που θα δίνει πολύ έμφαση στον πραγματικό χώρο και χρόνο που γίνεται η κάθε συνομιλία ενώ θα επιτρέπει διαγραφή μηνυμάτων πριν αυτά διαβαστούν από τον συνομιλητή.



Επίσης, σύντομα η εφαρμογή θα επιτρέπει τη δικτύωση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε κάθε φοιτητής να βλέπει άτομα στον ίδιο χώρο με εκείνον και να γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, ποιοι συμφοιτητές του είναι οι πιο δημοφιλείς.


Το "Self’it" είναι διαθέσιμο, δωρεάν, στο "AppStore", ενώ σύντομα θα βγει και στο "Google play".


Όπως λένε οι δημιουργοί, "μοιραστείτε τις αγαπημένες σας στιγμές και αφήστε το "Self’it" να σας αναδείξει, καθώς για κάθε τι που θεωρείται σημαντικό, υπάρχει και κάποιος άλλος που μπορεί να ενδιαφέρετε. Και τι καλύτερο από το να ξέρετε ότι είναι διπλά σας!".

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.