Διαφορα

Το Snapchat στο στόχαστρο λόγω άσεμνων posts στο "Discover"

Η βασική λειτουργία του Snapchat είναι να επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει φωτογραφίες, να τις στέλνει σε άλλους και αυτές να εξαφανίζονται μετά από λίγο.



Ωστόσο, έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς επιτρέπει και την αποστολή μηνυμάτων, καθώς και τον διαμοιρασμό βίντεο και την ενημέρωση.


Και είναι αυτός ο πολλαπλός του χαρακτήρας που φαίνεται να δημιουργεί πονοκεφάλους, καθώς, σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη υποβλήθηκε σε βάρος του αγωγή που επικεντρώνεται στην επιλογή "Discover".


Το Discover τραβά το ενδιαφέρον πολλών εκδοτών/ MME, που θέλουν να προβάλουν το υλικό τους, το οποίο είναι συνήθως φτιαγμένο ειδικά για το snapchat, υπό την έννοια πως είναι το πλέον προκλητικό/ "viral" στο Διαδίκτυο.


Η προκλητικότητα του υλικού αυτού, που συχνά περιλαμβάνει ιδιαίτερα άσεμνες και σεξουαλικού περιεχομένου εικόνες, αποτελεί τον λόγο της αγωγής (εκτενή λίστα με τα παραδείγματα δημοσιεύει το The Verge), που υποβλήθηκε από τον "John Doe", 14χρονο από το Λος Άντζελες.


Όπως αναφέρεται σε αυτήν, το Snapchat προωθεί τέτοιο υλικό χωρίς προειδοποίηση ή μέριμνα για την ηλικία αυτών που το βλέπουν, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση πως πρόκειται για υλικό μόνο για ενηλίκους.


Το Snapchat, απαντώντας με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του εάν κάποιοι έχουν προσβληθεί και υπογραμμίζει πως "οι συνεργάτες μας στο Discover έχουν ανεξαρτησία έκδοσης, κάτι που εμείς υποστηρίζουμε".


Ωστόσο όπως είπε στο BBC δικηγόρος της νομικής εταιρείας που ανέλαβε την αγωγή, το Snapchat φαίνεται να μην είναι παθητικός παρατηρητής, αλλά να υποστηρίζει ενεργά το φαινόμενο, καθώς το Discover tab ελέγχεται από το Snapchat- και συνεπώς παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία.


Το Snapchat δεν έχει αντιδράσει σε αυτή την τοποθέτηση.


Το Snapchat είναι μόλις τεσσάρων ετών, έχει 150 εκατ. χρήστες και το κοινό του είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.