Διαφορα

Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές.

 

Πριν φύγεις για διακοπές  έχεις να κάνεις εκατοντάδες πράγματα, να κλείσεις δεκάδες υποχρεώσεις, να ετοιμάσεις βαλίτσες (που μεταξύ μας πάντα παίρνεις πράγματα λες και μεταναστεύεις ενώ πας μία βδομάδα σε κάποιο νησί), να κλείσεις υποχρεώσεις της δουλειάς κτλ κτλ και είναι δεδομένο ότι κάτι θα σου ξεφύγει… εμείς όμως λειτουργούμε με λίστες (χωρίς υπερβολή τα notes του κινητού είναι γεμάτα λίστες) οπότε θα μοιραστούμε την λίστα "Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές" μαζί σου!


- Πλήρωσε όλους τους λογαριασμούς σου. Σίγουρα δεν θέλεις όταν θα επιστρέψεις να βρεις ένα λοφάκι με κλειστά –απλήρωτα- φακελάκια από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερό και κινητό που θα σε κοιτάνε με ύφος “θυμάσαι εκείνη τη μαργαρίτα που ήπιες;;;;;; θα μπορούσες να με έχεις πληρώσει.. τώρα θα με κόψουν για να μάθεις!”


- Ξεκαθάρισε το πορτοφόλι σου. Όχι δεν εννοούμε να βγάλεις την φωτογραφία του Δημήτρη που κάποτε αγαπιόσασταν και τώρα θέλεις να του κάνεις βουντου αλλά ξέμεινε η φωτογραφία του εκεί. Μιλάμε για επιπλέον κάρτες που δεν θα χρησιμοποιήσεις, σημαντικές σημειώσεις κτλ που δεν θέλεις να χάσεις και να τρέχεις επειδή όταν ήσουν σε κάποιο beach bar κάποιος αποφάσισε ότι το πορτοφόλι σου του ανήκει!


- Βγάλε φωτοτυπίες: Όχι μην βγάλεις φωτοτυπία το γράμμα που σου έστειλε η κολλητή σου στα 15 σας ούτε την ζωγραφιά της κόρης σου. Βγάλε φωτοτυπία την ταυτότητα σου και το δίπλωμα οδήγησης και άστα μέσα στη βαλίτσα σου. Έτσι σε περίπτωση που σου κλέψουν το πορτοφόλι (που λέγαμε παραπάνω ντε!) θα μπορείς να επιστρέψεις σπίτι σου χωρίς να περάσεις από βασανιστήρια και να προσπαθείς να πείσεις την αεροπορική εταιρεία ότι είσαι αυτή που λες ότι είσαι απλά δεν είχες προνοήσει για τα έγγραφα σου!


Δεν θα πας διακοπές φέτος; Μην αγχώνεσαι! Και εμείς κάπου μαζί σου θα βρισκόμαστε! Δες τις κοντινές και τζάμπα παραλίες που θα περνάμε τα ΣΚ μας!


- Βγάλε από την πρίζα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Βγάλε από την πρίζα επιδαπέδια φωτιστικά, φορτιστές, τηλεόραση βασικά ότι έχεις συνδεδεμένο δεν θέλεις να γίνει το οτιδήποτε και να καούν τα μηχανήματα σου ούτε να γίνει κανένα βραχυκύκλωμα και να πέσει το ρέυμα σε όλη τη γειτονιά!


- Αυτόματο πότισμα. Έχεις αυτό το φυτό εδώ και 6 μήνες σπίτι σου, το φροντίζεις, του μιλάς, το χαϊδεύεις και είσαι περήφανη. Γιατί να μαραθεί το κακόμοιρο; Βρες αυτόματο πότισμα για εσωτερικούς χώρους και έτσι δεν θα πεθάνει επειδή εσύ ήθελες να πας στη Μύκονο και τη Σαντορίνη!


-  Όταν πας διακοπές ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ δεν απαντάς σε emails. Βάλε μία αυτόματη απάντηση που να λέει ότι λείπεις και ότι επιστρέφεις σε μία εβδομάδα και πως αν θέλουν αν δεις το μήνυμα τους να το ξαναστείλουν τότε! Απλά, λιτά και ξεκάθαρα! (Δεν μπορεις να φτιάχνεις πύργους με τα κουβαδάκια στην άμμο και να απαντάς και στον πελάτη με το laptop!)


-  Άδειασε το ψυγείο. Κοίτα αν φύγεις για 3 μέρες βρε παιδί μου μην πας να πετάξεις ότι έχει μέσα το ψυγείο –ούτε να προσπαθήσεις να τα φας ΟΛΑ πριν φύγεις αλλά… αν φύγεις για καμία εβδομάδα πίστεψε με θα δεις πράγματα μέσα στο ψυγείο που δεν θέλεις (έχω δει λιωμένο φρέσκο κρεμμύδι στο ψυγείο να κολυμπάει δίπλα στα κολοκυθάκια… δεν θέλεις.)


- Πέτα τα σκουπίδια. Επίσης τα σκουπίδια είναι εκδικητικά… σου λέει με άφησες μία βδομάδα;;; θα σου κάνω το σπίτι να μην μπορείς να το αντέξεις! Σκέψου ότι η χωματερή ευωδιάζει συγκριτικά με το σπίτι σου!


- Κλείσε το νερό. Όχι την βρύση (που θεωρώ ότι την έχεις μόνιμα κλειστή και δεν αφήνεις να τρέχει επειδή σ αρέσει ο ήχος). Κλείσε την κεντρική βάνα. Γύρνα τον διακόπτη. Μπλόκαρε την πρόσβαση του νερού στο σπίτι σου. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ! Εκτος αν θέλεις να γυρίσεις και να δεις τις αγαπημένες σου πλατφόρμες να κολυμπάνε κοντά στον καναπέ σου και το χαλάκι του μπάνιου αν έχει γίνει ιστιοπλοϊκό για τα καλλυντικά σου!

 

ΠΗΓΗ:ipop.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.