Διαφορα

Το 48% του πληθυσμού παγκοσμίως είναι πλέον online

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη συνδέεται πλέον με κάποιο τρόπο στο Διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες του Internet παγκοσμίως έχουν αυξηθεί κατά περίπου 888% σε σχέση με το 2000, υποστηρίζει το website Internet World Stats.



Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ραγδαία έχουν αυξηθεί οι χρήστες του παγκόσμιου Ιστού από το 2000, ακόμα και σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου.


Στην Αφρική για παράδειγμα, οι χρήστες του Διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 7.288% σε σχέση με τις αρχές της χιλιετίας, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στη Λατινική Αμερική (1.972,4%), αλλά και την Μέση Ανατολή (3.842,4%).


Στις χώρες της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, αν και δεν καταγράφηκαν το ίδιο εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, συναντώνται οι περισσότεροι αριθμητικά χρήστες του Internet, σε σχέση με τον πληθυσμό των εν λόγω ηπείρων.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται από συνολικά 1.766.289.264 ανθρώπους στην Ασία, όχι μόνο γιατί εκεί βρίσκονται μερικές χώρες με τεράστιο πληθυσμό (Κίνα, Ινδία), αλλά και επειδή η τεχνολογική ανάπτυξη στα κράτη της περιοχής, είναι ταχύτατη τα τελευταία χρόνια.


Τέλος, ας αναφερθεί ότι σημαντικό ρόλο στη διάδοση του Internet παγκοσμίως, επιτέλεσε χωρίς αμφιβολία και η μεγάλη απήχηση των φορητών συσκευών, όπως των tablets και smartphones, που μπορούν να συνδεθούν πλέον στον Ιστό μέσω mobile broadband υπηρεσιών, που έχουν πλέον χαμηλό κόστος.


ΠΗΓΗ: gr.pcmag.com

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.