Διαφορα

winamp wmp real qt

17χρονος εφηύρε τον προσωπικό γεωπόνο κάθε αγρότη

17χρόνος σχεδίασε επαναστατική συσκευή που λειτουργεί ως προσωπικός γεωπόνος του κάθε αγρότη. 

 

 

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει τι συμβαίνει στο χωράφι και την καλλιέργειά του, κοιτώντας στον υπολογιστή, ή ακόμα πιο εύκολα στο κινητό του. 

 

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Καραθάνο από τα Τρίκαλα, ιδιοφυΐα στο χώρο των εφευρέσεων, ο οποίος δημιούργησε μια συσκευή που καταγράφει την θερμοκρασία, την υγρασία, την ηλιοφάνεια, τη βροχή, το χιόνι, τον αέρα ή τη φωτιά. 

 

"Είναι ένας προσωπικός γεωπόνος για τον αγρότη, ο οποίος αναλύει όλα τα δεδομένα, έτσι ώστε να έχουμε διάφορες λειτουργίες. Βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει αναπτυχθεί" εξηγεί για την εφεύρεσή του ο 17χρονος, ο οποίος δημιούργησε έναν  server  όπου στέλνονται οι πληροφορίες, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες μέσω internet από υπολογιστή ή κινητό. 

 

Από εκεί και πέρα, η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτυχθεί, αναλύει τα δεδομένα έτσι ώστε να πάρει ο παραγωγός το μέγιστο από τις πληροφορίες που συλλέγονται και να δράσει αναλόγως στο χωράφι του. 

 

Ο Βαγγέλης Καραθάνος ήδη μελετά τις προτάσεις των ξένων Πανεπιστημίων για το μέλλον του.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.