Διαφορα

winamp wmp real qt

Αχ, αυτός ο έρωτας!

Από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε "φθορά δημόσιας περιουσίας" και δε θυμώνουμε! Απλά μειδιάζουμε, ανατρέχουμε σε αναμνήσεις, επιθυμούμε και, εν τέλει, χαιρόμαστε με το… γλυκό βάσανο του ερωτευμένου!

 

 

Η αλήθεια είναι, πως οι περισσότεροι από εμάς περπατάμε με σκυφτό πλέον κεφάλι. Και πώς να μην σκύβουμε  το κεφάλι με τόσες έγνοιες; 

 

Τι κι αν κάποιοι πρεσβεύουμε την αισιοδοξία και τη μαχητικότητα; Τι κι αν κάποιοι προσπαθούμε, να τιμούμε το είδος μας και να κάνουμε αυτό, που προστάζει: να κοιτάζουμε ψηλά (άνθρωπος = άνω θρώσκω = αναπηδώ + ὄπωπα (αρχαϊκός παρακείμενος του ὁρῶ = βλέπω) και να αισιοδοξούμε!

 

Πολλά τα βάσανα του σύγχρονου ανθρώπου και δη του σύγχρονου Έλληνα… Περπατώντας όμως σκυφτοί σε ένα δρομάκι της Τρίπολης, "πέφτουμε" πάνω σε ένα βάσανο αιώνιο, αγαπημένο και ταυτόχρονα – από κάποιους- μισητό: τον έρωτα!

 

Το 441 π.Χ. ο Σοφοκλής δίδαξε την τραγωδία του "Αντιγόνη" στα Μεγάλα Διονύσια κερδίζοντας την πρώτη νίκη! Μέσα από αυτή την τραγωδία ζουν μέχρι σήμερα κάποιοι στίχοι: "Έρως ανίκατε μάχαν..." " Έρωτα ανίκητε στη μάχη  Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη, συ που κυριαρχείς όπου κι αν πατήσεις, συ που ξενυχτάς τα κορίτσια με τα τρυφερά μάγουλα, που δρασκελάς πάν' από θάλασσες και τρυπώνεις στους κήπους, κανείς δε γλυτώνει από σε, μήτε Θεός μήτε θνητός. ..."

 

Μετά από 2.500 χρόνια οι στίχοι της τραγωδίας εξακολουθούν, να συγκινούν, να παροτρύνουν και να αποτελούν ερέθισμα για νεότερους συγγραφείς! 

 

Το βέλος του πιο άτακτου μωρού, του Έρωτα, ώθησε και το δημιουργό αυτού του graffiti, να εκφράσει δημοσίως τα αισθήματά του για εκείνον/-η, που του/της έκλεψε την καρδιά και προφανώς… βασανίζεται!

 

 

Ευχόμαστε καλό κουράγιο στους ερωτευμένους, που βασανίζονται και φυσικά κάθε χαρά! Ο έρωτας δίχως ανταπόκριση είναι αναμφίβολα από τους χειρότερους και τους πιο βασανιστικούς… 

 

Προφανώς, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ανταπόκριση!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.