Διαφορα

Το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται στα ταξίδια

Είναι σύνηθες να τρέχουμε στα μαγαζιά για shopping therapy κάθε φορά που δεν νιώθουμε καλά- και έχουμε τα χρήματα να το κάνουμε!

Φυσικά όμως όπως θα έχεις παρατηρήσει, κάθε τι καινούριο που αγοράζεις σου προσφέρει χαρά, η οποία, ωστόσο, είναι εφήμερη! Η ικανοποίηση που παίρνεις απ’ την αγορά ενός καινούριου αντικείμενου, φεύγει μετά από λίγες μέρες.

 

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει τελικά πιο ευτυχισμένο απ’ την αγορά οποιουδήποτε υλικού; Τα ταξίδια!

 

Έρευνα που έγινε στο Cornell University διαπίστωσε ότι βιώνουμε την ίδια χαρά όταν πάμε ταξίδια και όταν αγοράζουμε κάποιο υλικό αγαθό.

 

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά: η ποσότητα της χαράς απ’ την αγορά κάποιου αντικειμένου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι μνήμες, όμως, απ’ την εμπειρία ενός ταξιδιού συνεχίζουν να μας προσφέρουν ευτυχία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ταξίδια, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, η ενασχόληση με κάποιο extreme sport είναι ιδανικές πηγές ευτυχίας.

 

Μια νέα συσκευή ή ακόμα κι ένα καινούριο αυτοκίνητο θα γίνει τελικά κάτι συνηθισμένο για μας και μετά θα ξεπεραστεί. Κάθε νέα μνήμη, απ’ την άλλη, αποτελεί πραγματική πηγή χαράς που κουβαλάμε μαζί μας σ’όλη μας τη ζωή.

 

Πηγή: ipop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.