Διαφορα

Ορειβασία και Λειτουργία στο Μαίναλο

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου 2016 στο χωριό  Μανταίϊκα του Φαλάνθου στο Μαίναλο, πραγματοποιήθηκε ορειβασία στο βουνό του Προφήτου Ηλία, από μια ομάδα με μπροστάρη τον Εφημέριο του χωριού π. Αναστάσιο Γκατζάβελο.

 

Η πρώτη ομάδα ανέβηκε το Σάββατο το απόγευμα και διανυκτέρευσε. Ακολούθησαν άλλες δύο ομάδες οι οποίες ανέβηκαν τα χαράματα της Κυριακής.

Σκοπός της εξόρμησης αυτής,  η οποία επαναλαμβάνεται  τα τελευταία χρόνια ηταν η τέλεση Θείας Λειτουργίας στην κορυφή του βουνού.

Η ικανοποίηση από την Ανατολή του ηλίου σε συνδυασμό με την θέα των καταπράσινων και κατάφυτων από έλατα βουνών, των χωριών και των πόλεων, αντάμειψε τους πεζοπόρους.

Μετά από την κατανυκτική λειτουργία ακολούθησε προσφαΐσμα και ξεκίνησε η κάθοδος με την υπόσχεση για συνάντηση εκεί ψηλά στον Άι Λια και τον επόμενο χρόνο!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.