Διαφορα

Η πρώτη, στην ελληνική ιστορία, καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για κακοποίηση ζώου

Συνέβη στις 22 Ιουλίου 2014, στις Σέρρες........

 

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε στις 22 Ιουλίου 2014 σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

 

O καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες, μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.

 

 O δράστης δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

 

Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή,  και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.

 

Όπως ανέφερε τότε το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπήρχε καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμοζόταν κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Σημειώνεται πως πρόκειται για  μια περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

 

Πάνω από δυο χρόνια μετά, η αναισθησία αρχών και πολιτών, σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, συνεχίζεται με ζήλο (!) , παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.