Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια ημέρα Τέχνης του Δρόμου: John Pugh

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο που γιορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου, γνωρίστε τον John Pugh, ένα καλλιτέχνη που ζωγραφίζει την Ελλάδα και άλλους πολιτισμούς σε κτίρια όλου του κόσμου!

 

 

 

Μπορεί με μια βιαστική ματιά στα παρακάτω κτίρια, να νομίζετε πως κάποια φυσική καταστροφή γκρέμισε τους τοίχους, ωστόσο αυτές οι εκπληκτικές εικόνες δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου σεισμού.

 

Πρόκειται για τις παγκοσμίου φήμης τοιχογραφίες του καλλιτέχνη John Pugh, που δίνει στα κτίρια την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων. Ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες τοιχογραφίες το 1970 και το ιδιαίτερο στυλ του είναι πλέον αναγνωρίσιμο και γνωστό ως «Narrative illusionism».

 

Τα θέματα από τα οποία εμπνέεται είναι ποικίλα: από ελληνικούς κίονες δωρικού ρυθμού, μέχρι σκηνές από τη φύση και τη θάλασσα. Εχει ζωγραφίσει κτίρια σε πολλές χώρες, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χαβάη, καθώς και αρκετά στη γενέτειρά του την Καλιφόρνια, ενώ τα κτίρια που επιλέγει μπορεί να είναι από Πανεπιστήμια, μέχρι θέατρα και αστυνομικά τμήματα.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.