Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας

Η ετήσια εορτή μουσάτων και γενειοφόρων, που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Στόχος του εορτασμού είναι η προώθηση και η ανύψωση του κοινωνικού κύρους της γενειάδας.

Τα ίχνη της γιορτής χάνονται στα βάθη των αιώνων. Θρυλείται ότι οι Βίκινγκς είχαν μία ημέρα του Αυγούστου αφιερωμένη στη λατρεία της γενειάδας.

Ο σύγχρονος εορτασμός φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες και τα τελευταία χρόνια απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα, με την καθοριστική συμβολή του Διαδικτύου.

Ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας Γενειάδας (World Beard Day), το ξύρισμα δεν είναι επιτρεπτό, καθώς θεωρείται δείγμα ασέβειας προς τους γενειοφόρους. Στο Ντάσμποργκ της Σουηδίας, όποιος δεν έχει γενειάδα εξοστρακίζεται από την πόλη και αναγκάζεται να περάσει όλο το 24ωρο στο παρακείμενο δάσος. Οι γενειοφόροι, που είναι οι κυρίαρχοι στην πόλη, καίνε ομοιώματα αγαπημένων τους προσώπων, που επιμένουν να είναι "άτριχοι".

 

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.