Περιεργα

Στη «σύνταξη» ο " Ντιέγκο"

Εκτός υπηρεσίας θα τεθεί σε λίγο καιρό -προς το τέλος του χρόνου- ο σκύλος-ανιχνευτής κρυμμένων ναρκωτικών του τελωνείου των Κήπων, Ντιέγκο.

 

Ο Ντιέγκο είναι από τους πλέον διάσημους τετράποδους ανιχνευτές σε όλη την Ελλάδα και η θητεία του ολοκληρώνεται με πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο «βιογραφικό» του.

 

Η μύτη του έχει στείλει στη φυλακή διακινητές ναρκωτικών ουσιών και έχει εξαρθρώσει κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών με παρακλάδια ακόμη και εκτός Ελλάδας.

 

Το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει όμως και ο Ντιέγκο πρέπει να βγει εκτός υπηρεσίας και να ξεκουραστεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

Σίγουρα όμως όλοι θα τον θυμούνται τουλάχιστον με νοσταλγία, αφού το έργο του στις υπηρεσίες ασφαλείας του Τελωνείου των Κήπων είναι ανεκτίμητης αξίας.

 

Η αποχώρηση του Ντιέγκο θα αφήσει το τελωνείο των Κήπων με τέσσερις σκύλους – ανιχνευτές οι δύο εκ των οποίων είναι ειδικευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

 

Όμως, πολύ σύντομα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 οι σκύλοι των Κήπων θα γίνουν και πάλι πέντε, αφού στο δυναμικό θα προστεθεί ένας σκύλος – ανιχνευτής παράνομα κρυμμένων χαρτονομισμάτων.

 

Ο εντοπισμός κρυμμένων χαρτονομισμάτων με τη βοήθεια σκύλων είναι μία καινούργια πρακτική που θα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης χρημάτων από και προς το εξωτερικό.

 

Για τον σκοπό αυτό ήδη εκπαιδεύονται τέσσερις σκύλοι οι οποίοι με το νέος έτος θα τοποθετηθούν αντίστοιχα στα εξής σημεία: στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων.

 

Εν τω μεταξύ στο τελωνείο των Κήπων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλων με διπλή ιδιότητα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους σκύλους ανιχνευτές ναρκωτικών θα εκπαιδευτεί και στην ανίχνευση χαρτονομισμάτων ή τουλάχιστον αυτό θα επιχειρηθεί να συμβεί. 

 

Αν το πρόγραμμα εκπαίδευσης επιτύχει, ενδεχομένως τελικά να εφαρμοστεί και σε άλλους σκύλους – ανιχνευτές όχι μόνο στους Κήπους, αλλά και σε άλλα τελωνεία.

 

ΠΗΓΗ: petsonly.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.