Περιεργα

Πύργος: Φίδι κάνει… break στην χειμερία νάρκη!

 

Αναμφίβολα η εικόνα δεν είναι καθόλου συνηθισμένη μιας και τα φίδια συνηθίζουν κατά την διάρκεια του (βαρύ) Χειμώνα να πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

 

Φαίνεται όμως πως οι καιρικές συνθήκες χθες το μεσημέρι στον Πύργο (σ.σ. το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 17 βαθμούς Κελσίου), ήταν η αιτία που το φίδι της φωτογραφίας (σ.σ. πιθανότατα σαπίτης), έκανε ένα… break στον ύπνο του και είπε να ξεμυτίσει από τον μαντρότοιχο του Αγίου Χαραλάμπους!

 

Το θέαμα δεν έμεινε ακάλυπτο φωτογραφικά αν κι αυτό προκάλεσε τον αιφνιδιασμό του ζώου που ξανακρύφτηκε στο καταφύγιο του…

 

Επ` ευκαιρίας της συγκεκριμένης εμφάνισης θα πρέπει να τονιστεί ότι φόβος απέναντι στα φίδια στην Ελλάδα, είναι αδικαιολόγητος. Τα φίδια στην Ελλάδα, ΔΕΝ είναι όλα δηλητηριώδη, παρά μόνον ορισμένα εχιδνοειδή. Πιο πολύ κινδυνεύει κανείς από κεραυνό και από τροχαίο ατύχημα, παρά από φίδια. Αντιθέτως η ύπαρξη των ερπετών είναι μια οικολογική αναγκαιότητα, χρήσιμη για την οικολογική ισορροπία, δεδομένου ότι τα ερπετά τρώνε τα επιβλαβή τρωκτικά και έντομα…

 

ΠΗΓΗ:  patrisnews.com

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.