Περιεργα

Έτσι ήταν ο άνθρωπος πριν από 9.500 χρόνια!

Ερευνητές του Βρετανικού Μουσείου κατάφεραν να αναπλάσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός κρανίου της Νεολιθικής Εποχής που ανασύρθηκε σε ανασκαφή στην Ιεριχώ το 1953, στη σημερινή Δυτική Όχθη.

 

Με τη βοήθεια σύγχρονων απεικονιστικών τεχνικών αλλά και με καινοτόμα λογισμικά δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο πρόπλασμα του κρανίου που έχει ηλικία 9.500 ετών.

Σήμερα, το Βρετανικό Μουσείο αποκαλύπτει πώς έμοιαζε ο εν λόγω άνθρωπος όταν ήταν ζωντανός. “Ο Άνθρωπος της Ιεριχούς έζησε σε μια εποχή που δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί η γεωργία και η κεραμική”, λέει η δρ. Alexandra Fletcher, επιμελήτρια του τμήματος Αρχαιοτήτων της Μέσης Ανατολής του Βρετανικού Μουσείου, συμπληρώνοντας: “Ήταν κάπου 40 ετών, κάποια στιγμή στη ζωή του είχε σπάσει τη μύτη του, είχε μερικές ρυτίδες και κουρασμένα μάτια…”.

 

Πηγή: perierga.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.