Περιεργα

winamp wmp real qt

Η Τρίπολη σταθμός ποδηλάτη που θα γυρίσει την Ελλάδα

Ο 70χρονος (!) Γιάννης Ουζουνίδης θα διανύσει συνολικά 3.500 χιλιόμετρα σε διάστημα 15 ημερών!Τον 16ο γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαΐου ο διακεκριμένος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης, με αφετηρία την Κρύα Βρύση και σκοπό να διανύσει 3.500 χιλιόμετρα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Τον 70χρονο τολμηρό ποδηλάτη θα ξεπροβοδίσουν φορείς και σύλλογοι της Κρύας Βρύσης, με μία εκδήλωση στην πλατεία της δημοτικής ενότητας.

"Θα κάνω μια μικρή τροποποίηση της διαδρομής που ακολουθώ συνήθως. Θα κατευθυνθώ προς Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Κόνιτσα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Πάργα, Πρέβεζα, Άρτα και θα κατέβω προς Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα.

Στη συνέχεια θα κινηθώ στην Πελλοπόνησο, Πύργο, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Αερόπολη, Γύθειο, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Άργος, Κόρινθο, Πειραιά", περιγράφει στην εφημερίδα "Μακεδονία" ο κ. Ουζουνίδης.

Στα σχέδιά του είναι να συμπεριλάβει και το γύρο της Κρήτης, αλλά "ανάλογα με το χρόνο, θα πάρω καράβι από τον Πειραία για την Κρήτη ή θα συνεχίσω στην ηπειρωτική Ελλάδα", όπως λέει.

Έτσι, στη συνέχεια θα πάει Αθήνα , Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία και από εκεί σε αντίθεση με τις άλλες φορές που κατευθυνόταν προς Δομοκό, Καρδίτσα, θα συνεχίσει προς Βόλο, Λάρισα, Λιτόχωρο, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη και προς Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για τον γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ.) και το 1994 πάλι για τον γύρο της Ελλάδας, αυτή τη φορά με διαδρομή επιπλέον 900 χιλιομέτρων από τον πρώτο, δηλαδή 4.200 χλμ. σε δεκαέξι ημέρες.

Ο δεύτερος γύρος της χώρας ήταν ιδιαίτερα επίπονος για το 47χρονο τότε ποδηλάτη, ο οποίος έπρεπε να κάνει πετάλι καθημερινά για περισσότερα από 250 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν άλλοι 13 γύροι της Ελλάδας, με τελευταίο αυτόν του περσινού Απριλίου.

Ο ποδηλάτης διανυκτερεύει με το αντίσκηνο στην ύπαιθρο και κάποιες νύχτες μένει σε ξενοδοχείο για λόγους υγιεινής.

Κουβαλά βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης.

Τις εμπειρίες και από αυτή τη διαδρομή θα τις αποτυπώσει σε χειρόγραφο ημερολόγιο.

Από την έναρξη των διαδρομών του ο κ. Ουζουνίδης έχει εκδώσει έντεκα βιβλία, ενώ συνολικά 105 βιβλία παραμένουν ανέκδοτα.

Αν και είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει τους γύρους της Ελλάδας, συνεχίζει απτόητος.

Πηγή: makthes.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.