Περιεργα

Σπίτι ακολουθεί τον ήλιο και περιστρέφεται 360 μοίρες!

Μια "έξυπνη" κατοικία στην Ισπανία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ακτινοβολία χαρίζοντας φως από παντού και υπέροχη θέα ολόγυρα από κάθε σημείο της κατοικίας.

 

Πώς γίνεται αυτό; Το σπίτι Sun House 360 περιστρέφεται (όπως λέει και το όνομά του) 360 μοίρες και αξιοποιεί στο έπακρο τις θετικές επιδράσεις του ήλιου.

 

Οι Bertrand Coue και Jose Carlos Moya κατασκεύασαν μια εξοχική κατοικία 250 τετραγωνικών μέτρων σε κυκλικό σχήμα, αφήνοντας μεγάλα παράθυρα ολόγυρα. Χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού που διαθέτει, μπορεί να περιστρέφεται, και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες, ακολουθώντας τον ήλιο.

 

“Η κατοικία διαθέτει ένα σύστημα eco rotation, που τη βοηθά να αναγνωρίσει τη θερμοκρασία και ανάλογα να περιστραφεί προς τον ήλιο, κάτι που συμβαίνει κάθε 15 λεπτά”, αναφέρουν οι κατασκευαστές. Έτσι μεγιστοποιούνται τα επίπεδα θερμότητας στο χώρο, ενώ δίνει τη δυνατότητα επιλογής της καλύτερης θέας, ανάλογα με τη διάθεση και την ώρα.

 

Πηγή: perierga.gr 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.