Περιεργα

Παπαγάλος "έδωσε" τη σύζυγο για το φόνο του συζύγου

Το ‘πε ο παπαγάλος και καταδικάσθηκε η σύζυγος για φόνο. Συνέβη στις ΗΠΑ  όπου τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η ποινή μιας  γυναίκας που κρίθηκε ένοχη για τον φόνο του συζύγου της.

 

Η Γκλένα Ντιούραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον σύζυγό της Μάρτιν ενώπιον του παπαγάλου τους το 2015. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος της προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να αυτοκτονήσει.

 

Μετά το συμβάν ο παπαγάλος επαναλάμβανε τη φράση "Μην πυροβολείς!" μιμούμενος τη φωνή του θύματος, σύμφωνα με την Γκλένα Ντιούραμ.

 

Ωστόσο η μαρτυρία του Μπαντ, ενός γκρι αφρικανικού παπαγάλου, δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο.

 

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η 49χρονη Ντιούραμ είναι ένοχη για ανθρωποκτονία, έπειτα από μία ημέρα διαβουλεύσεων.

 

Η πρώην σύζυγος του Ντιούραμ, η Κριστίνα Κέλερ, που πλέον έχει στην κατοχή της τον Μπαντ, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι πιστεύει πως ο παπαγάλος επαναλαμβάνει μια συνομιλία από το βράδυ του φόνου.

 

Αρχικά ένας εισαγγελέας του Μίσιγκαν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει ως στοιχείο τη φράση του παπαγάλου, όμως αργότερα η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι μάλλον απίθανο το πουλί να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διάρκεια της δίκης

 

Πηγή: BBC

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.