Περιεργα

Πωλήθηκε το "Μυστικό της Ευτυχίας"!

Έναντι 1,56 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε το μυστικό της ευτυχίας του Αϊνστάιν. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του αγοραστή.

 

Στην τιμή του 1,56 εκατ. δολαρίων (1,33 εκατ. ευρώ) πουλήθηκαν δύο χειρόγραφα σημειώματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν, στα οποία περιέγραφε το μυστικό της ευτυχίας, πριν από 95 χρόνια.

Ο σπουδαίος Γερμανός φυσικός, διάσημος τότε για τη διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας, είχε δώσει τα δύο σημειώματα σε έναν Ιάπωνα κούριερ στο Τόκιο το 1922, ως φιλοδώρημα για μία παράδοση που του είχε γίνει, καθώς δεν είχε χρήματα πάνω του. 

Τότε ήταν που ο Αϊνστάιν είχε πληροφορηθεί ότι κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής, ενώ ταξίδευε προς την Ιαπωνία για διάλεξη και όπως είπε στον αγγελιοφόρο, εάν ήταν τυχερός κάποια στιγμή αυτά τα σημειώματα θα αποκτούσαν μεγάλη αξία. 

Στο ένα από τα σημειώματα, που είναι γραμμένο σε χαρτί με το λογότυπο του Imperial Hotel, καταγράφεται το μυστικό του για ευτυχισμένη ζωή. "Μία ήσυχη και σεμνή ζωή θα φέρει περισσότερη ευτυχία από την αναζήτηση της επιτυχίας και τη διαρκή αναστάτωση που έρχεται μαζί της", είχε γράψει.

Στο δεύτερο σημείωμα, σε λευκό χαρτί, ο "θείος Άλμπερτ" γράφει: "Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει διέξοδος", μία φράση η οποία αποδίδεται στον Λένιν. 

"Ίσως, εάν έχεις τύχη, αυτά τα σημειώματα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα απλό φιλοδώρημα", τού είπε τότε ο διάσημος φυσικός, όπως δήλωσε ο πωλητής των σημειωμάτων, συγγενή του Ιάπωνα αγγελιαφόρου που ζει στο Αμβούργο. 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.