Περιεργα

winamp wmp real qt

Μετά το βινύλιο επιστρέφει και η κασέτα

Το βινύλιο έχει κάνει εντυπωσιακή επιστροφή στη μουσική βιομηχανία και κερδίζει συνεχώς όλο και μεγαλύτερο χώρο στην αγορά. Το 2017, όμως, μπορεί και να θεωρηθεί ως χρονιά επιστροφής και της... κασέτας.

 

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν αισθητά το περασμένο έτος με τους φίλους της μουσικής να δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν στη ρετρό μουσική πλατφόρμα.

 

Σύμφωνα με την Nielsen Music, οι πωλήσεις κασέτας στις ΗΠΑ το 2017 αυξήθηκαν κατά 35%, καθώς πουλήθηκαν 179.000 σε σχέση με τις 129.000 το 2016.

 

Ενδιαφέρον έχουν και οι τίτλοι που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις κασέτας.

 

Το soundtrack του Guardian of the Galaxy πούλησε... τρελά σε αυτό το φορμά, καθώς συγκέντρωσε το 22% πωλήσεων σε κασέτα. Άλλοι δημοφιλείς τίτλοι ήταν το soundtrack του Stranger Things (σσ πιο ρετρό δεν γίνεται), το Yeezus του Kanye West, αλλά και το Nevermind των Nirvana.

 

Ήδη όλο και περισσότερες μπάντες έχουν αρχίσει να επανακυκλοφορούν τα album τους σε κασέτα, όπως, για παράδειγμα οι White Stripes που πρόσφατα έβγαλα τους τρεις πρώτους δίσκους τους.

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.