Περιεργα

Ολική έκλειψη - Ορατή στην Αρκαδία! (video)

Οι λάτρεις του ουρανού και της αστρονομίας μπορούν να απολαύσουν την μεγαλύτερη σεληνιακή έκλειψη του 21ου αιώνα!

Το σεληνιακό γεγονός θα γίνει στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας: 

"Αγαπητοί φίλοι στις 27 Ιούλη θα έχουμε μία μεγαλειώδη Ολική Έκλειψη Σελήνης, ορατή από την Αρκαδία, την μεγαλύτερη σε διάρκεια, του αιώνα μας. Η Γη θα ρίξει την πρώτη σκιά της στη Σελήνη στις 21:24 και σταδιακά το φεγγάρι θα σκοτεινιάζει με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα!

H ολικότητα θα διαρκέσει από τις 22:30 έως τις 00:13, 1 ολόκληρη ώρα και 43 λεπτά! Το θέαμα θα είναι συγκλονιστικό και μοναδικό αφού δεν θα προλάβουμε στις ζωές μας να δούμε ξανά τόσο μεγάλη ολική έκλειψη. Το αστεροσκοπείο και ο σύλλογος προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός. Το βίντεο της Σελήνης είναι από το πρωτεύον τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου το οποίο θα παρατηρεί καθ' όλη τη διάρκεια του φαινομένου. Σύντομα θα βγάλουμε ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες συμμετοχής του κοινού σε αυτή τη μοναδική βραδιά."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.