Περιεργα

winamp wmp real qt

Απίστευτο: Θάβουν τους νεκρούς σε… πάρκινγκ

Το Κοιμητήριο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα εμφανίζει πρόβλημα χωρητικότητας και η δημοτική Αρχή περιέφραξε χώρο στάθμευσης, εγκαινιάζοντάς τον με δύο τάφους.

Το Κοιμητήριο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα εμφανίζει πρόβλημα χωρητικότητας και η δημοτική Αρχή, επικαλούμενη την υποχρεωτική ταφή των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, περιέφραξε τον χώρο στάθμευσης, εγκαινιάζοντάς τον με δύο τάφους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων που απάντησαν με εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα.

Το νεκροταφείο λειτουργεί παράνομα εδώ και δεκαετίες στην περιοχή, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως μόλις παρουσιάστηκε το ζήτημα της χωρητικότητας, η δημοτική Αρχή, αποφάσισε να το επεκτείνει, αγοράζοντας παρακείμενο οικόπεδο. Τότε οι κάτοικοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και με τρεις αποφάσεις που τους δικαίωναν, κατάφεραν να σταματήσουν την επιχειρούμενη επέκταση.

Ωστόσο, η διαχρονική επιμονή των τοπικών Αρχών οδήγησε σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και η οποία δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του υφισταμένου κοιμητηρίου Νέας Μάκρης στη βορειοανατολική πλευρά του και σε έκταση ιδιοκτησίας του δήμου.

Η δημοτική Αρχή Μαραθώνα περιέφραξε το δρόμο και το πάρκινγκ έξω από την είσοδο του νεκροταφείου με απλό συρματόπλεγμα και στον συγκεκριμένο χώρο έγιναν ήδη οι δύο πρώτες ταφές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Κάτοικοι της περιοχής έστειλαν εξώδικο για το ζήτημα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ έχουν προβεί και σε ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν τον Σεπτέμβριο. Στο εν λόγω εξώδικο οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τόσο η λειτουργία όσο και η επέκταση του νεκροταφείου αποτελούν παράνομες ενέργειες καθώς δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που επιτάσσει η κείμενη νομοθεσία.

"Και περαιτέρω, πέραν της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και των εντεύθεν συνεπειών, λόγω της πλήρους ελλείψεως Υδρογεωλογικής μελέτης, έλλειψης ιδιαίτερης δεξαμενής διανομής για την ύδρευση του Κοιμητηρίου, προκειμένου να διακόπτεται η απευθείας επικοινωνία με το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, λόγω πλήρους ανυπαρξίας μελέτης διάθεσης υγρών αποβλήτων, λόγω πλήρους ελλείψεων χώρων υγιεινής, λόγω πλήρους ανυπαρξίας χώρων νεκροθαλάμου, λόγω πλήρους ανυπαρξίας κατάλληλων μέτρων για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων και την προστασία από πλημμύρες, και του άμεσου κινδύνου παράσυρσης εξ αυτών τάφων κλπ, υφίσταται άμεσος κίνδυνος μόλυνσης και της υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής", αναφέρεται στο εξώδικο.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.