Περιεργα

Ανοίγει η πρώτη βιβλιοθήκη για μωρά στην Ελλάδα!

Οι μικροί βιβλιοφάγοι αποκτούν επιτέλους τον χώρο που ονειρεύονται.

 

 

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη νηπιακή και βρεφική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, γεγονός που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα!


Ο χώρος που θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη είναι το πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού, και τις επόμενες βδομάδες θα ειναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πρώτους της "αναγνώστες".


Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη του εγχειρήματος, Άβα Χαλκιαδάκη "Στόχος είναι να νιώσει το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του το βιβλίο ως αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του. Να νιώσει τον χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο φιλικό, στον οποίο μπορεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να πάρει βιβλία, γυρίσει τις σελίδες τους, να παίξει μαζί τους".


Η βρεφική και νηπιακή βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή σε όλες τις οικογένειες. "Μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε, είτε ο γονιός, είτε ο συνοδός κηδεμόνας. Έχει προβλεφθεί χώρος για τα καροτσάκια, χώρος ώστε να μπορεί ακόμη και να θηλάσει η μητέρα το παιδί ή να το ταΐσει". Στο πλαίσιο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξουν προγράμματα και δραστηριότητες από επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.


Η αίθουσα 130 τ.μ. θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το πιο μικρό ηλικιακά αναγνωστικό κοινό της χώρας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Καλό… διάβασμα!

 


Πηγή: mytwins.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.