Περιεργα

Μπήκε στο πανεπιστήμιο γράφοντας μόνο… το όνομά του!

Tα πάνω κάτω σημειώνονται στις βάσεις εισαγωγής με πολλούς υποψηφίους να ανοίγουν την πόρτα της τριτοβάθμιας γράφοντας… κάτι παραπάνω από το όνομά τους.

Όπως δηλαδή έγινε σε μία περίπτωση, κατά την οποία υποψήφιος με βαθμό 0,8, μπήκε στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.

Τον έντονο προβληματισμό της για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και τους ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής σε πανεπιστημιακά τμήματα εξέφρασε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10.

"Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα κι εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8", τόνισε η υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.