Περιεργα

Η μικρή ιταλική πόλη που "εξαφάνισε" τον κορωνοϊό σε 14 ημέρες

Μία μικρή πόλη της Ιταλίας κατάφερε να εξαφανίσει τον κορωνοϊό, φτάνοντας πλέον στον πολυπόθητο αριθμό μηδέν για τα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera πρόκειται για την πρόκειται για την κωμόπολη Vo Euganeo, με πληθυσμό περίπου 3.500 ατόμων, η οποία βρίσκεται στην πολύπαθη Βόρεια Ιταλία από το νέο κορωνοϊό. Την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ένα κύμα κρουσμάτων εμφανίστηκε στην εν λόγω περιοχή και λίγο μετά ακολούθησε και ο πρώτος θάνατος.

Η Vo Euganeo μπήκε σε καραντίνα  και κανείς δεν επιτρεπόταν να εισέλθει ή να φύγει. Για τη διακίνηση τροφίμων και φαρμάκων αποφάσισε η κεντρική διοίκηση που βρισκόταν στην Πάντοβα και ακολούθησε αυτό που αποτέλεσε τελικά και το κλειδί για την πορεία των πραγμάτων: όλοι οι κάτοικοι της πόλης, με συμπτώματα ή χωρίς, έκαναν το τεστ για τον ιό.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.