Περιεργα

Απολύμαναν με χλωρίνη παραλία για να... διώξουν τον κορωνοϊό

Απίστευτο κι όμως... ισπανικό!

Οι Αρχές σε ένα παράκτιο θέρετρο της Ισπανίας προχώρησαν σε απολογία μετά την πρωτοφανή απόφαση να απολυμάνουν μία παραλία με χλωρίνη, με σκοπό, όπως ισχυρίστηκαν, να προστατεύσουν τα παιδιά από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το BBC, στη Θαχάρα ντε λος Αντούνιες κοντά στο Κάντιθ, χρησιμοποίησαν τρακτέρ για να ραντίσουν τη μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα παραλία με ένα χλωριούχο διάλυμα, μία ημέρα πριν η Ισπανία να επιτρέψει στα παιδιά να βγουν από την καραντίνα για πρώτη φορά.

Οι περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε "βίαιη καταστροφή" στο τοπικό οικοσύστημα.

Η Ισπανία έχει πληγεί με σφοδρότητα από την πανδημία, μετρώντας πάνω από 24.000 θανάτους. Προσφάτως ανακοινώθηκε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για την άρση της αυστηρής καραντίνας και την επιστροφή σε μια κανονικότητα μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας, επικεφαλής οικολογικής οργάνωσης στην περιοχή της Κάντιθ, ανέφερε ότι επισκέφθηκε την παραλία και είδε τη ζημιά.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.