Περιεργα

Αράχνη-σκορπιός εμφανίστηκε σε Κορινθία, Αργολίδα

Το είδος δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά μεταφέρει βακτήρια, αφού τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.

Μια αράχνη-σκορπιός ή καμήλα (camel spider) φέρεται να έχει κάνει την εμφάνισή της, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναφορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, στην Άρια Ναυπλίου και στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, το συγκεκριμένο είδος αράχνης, που μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος, δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά μεταφέρει βακτήρια, αφού τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.

Πρόκειται για ένα είδος πλάσματος με χρωματισμό καφέ και πορτοκαλί που μοιάζει με σκορπιό. Έχει οκτώ μικρά πόδια σαν πλοκάμια, αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, και μπορεί να κάνει άλματα σε απόσταση ενός μέτρου.

Χαρακτηρίζεται ως επιθετικό πλάσμα και στα θύματά της συγκαταλέγονται έντομα, αράχνες, κάμπιες, καθώς και τρωκτικά, πουλιά, σαύρες, φίδια. Κρύβεται κάτω από πέτρες, ενώ πολλές φορές έχει βρεθεί και μέσα σε σπίτια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.