Περιεργα

Η φρενίτιδα του Pokemon Go και στην... Τρίπολη! (PHOTOS)

Ως τώρα ξέραμε τα videogames που παίζονταν στις οθόνες παιχνιδομηχανών, υπολογιστών, smartphones κτλ. και έμεναν αποκλειστικά εκεί.

Φυσιολογικά δηλαδή ο "κακός" δεν πεταγόταν ξαφνικά μπροστά σου στο μετρό για να σε προκαλέσει σε μάχη. Αυτή την...τάξη στον κόσμο έρχεται να αλλάξει το Pokemon Go, το νέο παιχνίδι-εφαρμογή για smartphones της Nintendo, το οποίο μας καλεί να βγούμε έξω στον δρόμο και να ανακαλύψουμε τα συμπαθή τερατάκια που έχουν τοποθετηθεί εκεί για χάρη μας.

 

Όλοι άλλωστε έχουν λίγο-πολύ ακούσει για τα πόκεμον, την μανία που κατέλαβε περίπου στις αρχές των 00’s τα παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από δημοφιλέστατα βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες κτλ. Το θέμα είναι πως τώρα, οι πρωτοπόροι δημιουργοί της ιαπωνικής εταιρείας χρησιμοποιούν τις κάμερες των κινητών και τους χάρτες της google προκειμένου να φέρουν τα πόκεμον στον πραγματικό κόσμο.

 

Προχωράς για παράδειγμα στην πλατεία Άρεως, κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου όπου παίζεις το παιχνίδι και η εφαρμογή σε ειδοποιεί πως μπροστά σου υπάρχει ένα πόκεμον. Ενεργοποιείς την κάμερα και τότε ξαφνικά, εκεί δίπλα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, μπορείς να δεις να βολτάρει ένα πόκεμον-δρακάκι! Φυσικά σαν καλός εκπαιδευτής, πετάς μία pokeball και προσπαθείς να το προσθέσεις στη συλλογή σου. Αυτή λίγο-πολύ είναι η απλή -αλλά μεγαλοφυής- ιδέα πίσω από το Pokemon Go.

 

Ολόκληρος ο έξω κόσμος φιλτράρεται μέσα από το πρίσμα του παιχνιδιού. Τα πάρκα είναι γεμάτα από άγρια πόκεμον του αγρού. Αγάλματα, προτομές και άλλα αξιοθέατα της πόλης μετατρέπονται σε Poke-marts, Poke-stops και Poke-gyms και βέβαια οι παίκτες, μικροί και μεγάλοι, παθαίνουν κανονική παράκρουση.

 

Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε μικρούς και ...μεγάλους να περπατούν στους δρόμους της Τρίπολης, αναζητώντας pokemon!

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.