Περιεργα

Έρευνα: Τα μωρά κλαίνε με... προφορά!

Όταν ακούς μωρά να κλαίνε σου φαίνεται πάντα ο ίδιος ήχος;

Αυτό μπορεί να το παθαίνεις απλά και μόνο γιατί μένεις στη χώρα μας γιατί αν πας μια βόλτα σε κάποια άλλη χώρα τα πράγματα περιπλέκονται.

 

Ναι, είναι αλήθεια και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί οι οποίοι έκαναν σχετικές έρευνες, το κλάμα των μωρών δεν ίδιο σε κάθε χώρα γιατί πολύ απλά έχει προφορά.

 

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ με επικεφαλής την καθηγήτρια Κάθλιν Φέρμκε επισημάνθηκε πως τα μωρά στην Ιταλία δεν κλαίνε, όπως τα μωρά στην Κίνα, ή τα μωρά στην Αγγλία δεν κλαίνε, όπως τα μωρά στην Ελλάδα.

 

 

Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια τα μωρά έχουν την μελωδία της κάθε γλώσσας και προσθέτει:

 

Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά έκλαιγαν γιατί πεινούσαν

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Γερμανίδας καθηγήτριας οι διαφορές οι οποίες παρατηρούνται στο κλάμα των παιδιών μπορούν να εξηγηθούν από το ότι στις μητρικές γλώσσες γιατί η κάθε λέξη μπορεί να θέλει περισσότερες ή λιγότερες αντίστοιχα συλλαβές.

 

Να σημειωθεί, πως τα παιδιά προσπαθούν να νατιγράψουν τους ήχους που ακούν από την αρχή της ζωής τους.

 

Πηγή: ipop.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.