Προορισμοι

Μονεμβάσια... το Γιβραλτάρ της Ελλάδας!

Στις ανατολικές ακτές της Λακωνίας, δεσπόζει ένας μεγάλος βράχος. Είναι η "μόνη έκβαση" προς τη στεριά μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Ο γνωστός σε όλους βράχος της Μονεμβασιάς, την πατρίδα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

 

Είτε είναι η πρώτη σου φορά είτε έχεις ξανάρθει στο παρελθόν, η θέα του επιβλητικού βράχου παραμένει συγκλονιστικό θέαμα. 

Δείτε την Μονεμβάσια από τα μάτια μιας full time travel blogger...

Αφήνουμε το αυτοκίνητο έξω από την καστροπολιτεία (δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα) και περπατάμε στον πλακόστρωτο κεντρικό δρόμο, τη Μέση Οδό των Βυζαντινών. 

Δε μοιάζει για Οκτώβριο. Όλα τα μαγαζάκια δεξιά και αριστερά είναι ανοιχτά και σφύζουν από ζωή. Τουρίστες απολαμβάνουν το φαγητό τους στα εστιατόρια, ντόπιοι γελούν και συνομιλούν δυνατά, ενώ, γάτες κάνουν την εμφάνισή τους εκείνη ακριβώς τη στιγμή που φωτογραφίζεις κάποια όμορφη γωνίτσα και γίνονται οι «πρωταγωνιστές» στο κάδρο σου. 

Εδώ, το μυστικό είναι να μην πάρεις χάρτη και απλά να περιπλανηθείς πρώτα στην Άνω Πόλη και μετά να κατηφορίσεις μέχρι την κάτω πόλη και την μεγάλη πλατεία-τάπια. Λίγο πριν φύγουμε, κάνουμε μια πρωινή βόλτα στα θαλάσσια τείχη για να «ρουφήξουμε» ιώδιο και να θαυμάσουμε για λίγο ακόμα την καστροπολιτεία που δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.

 

 

Πηγή: wanderlustgreece.com

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.