Προορισμοι

Δόξα: "Ενηλικιώνεται" η πιο νέα λίμνη της Ελλάδας

Δημιουργήθηκε λίγο πριν το 2000, είναι ίσως η πιο νέα λίμνη της Ελλάδας και απέχει μόλις 150 λεπτά από την Αθήνα. Ανακαλύψτε τώρα την πανέμορφη λίμνη Δόξα στην Αρχαία Φενεό.

Μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πανέμορφης τεχνητής Λίμνης Δόξα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και η κύρια πηγή των νερών της οφείλεται στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης αξίζει να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Το απόλυτο κοντράστ: Χιονισμένες βουνοκορφές και νερά της λίμνης

Μαζί με τη λίμνη Τσιβλού η λίμνη Δόξα έχει περίοπτη θέση στους ταξιδιώτες που αγαπούν την φύση και ξέρουν από κρύο. Οι χιονισμένες βουνοκορφές δημιουργούν την απόλυτη αντίθεση με τα νερά της, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.