Προορισμοι

Στα χωριά των Χριστουγέννων δεν θα πέφτει... καρφίτσα!

Πέρυσι στην ορεινή Αρκαδία οι πληρότητες στις γιορτές έφτασαν το 100%. Ανάλογο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και φέτος

Όσοι επιθυμούν να κάνουν κράτηση στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλό είναι να... βιαστούν!

Η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα κυλήσει στα ίδια -καλά- επίπεδα με πέρυσι, καθώς οι πληρότητες φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 90%.

Ειδικά στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς που βρίσκονται μια ανάσα από την Αθήνα, όλα δείχνουν ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα πέφτει καρφίτσα. Οι παλιές καλές εποχές,πάντως, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού οι περισσότεροι περιορίζουν τις διακοπές στους στις δύο με τρεις διανυκτερεύσεις.

Μεταξύ άλλων δημοφιλών χειμερινών προορισμών όπως Τρίκαλα Κορινθίας, Αράχοβα, Καλάβρυτα, Πήλιο, Ζαγοροχώρια κτλ, αναφέρεται και η ορεινή Αρκαδία:

Πέρυσι στην ορεινή Αρκαδία οι πληρότητες στις γιορτές έφτασαν το 100%. Ανάλογο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και φέτος, με τις κρατήσεις να κινούνται μέχρι στιγμής σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

"Ηδη τα τριήμερα των Χριστουγέννων,της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφάνιων είναι κλεισμένα σχεδόν κατά 85%-90%. Γίνεται μια προσπάθεια κάλυψης των ενδιάμεσων ημερών. Στις χαμηλές κατηγορίες ξενοδοχείων ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από τα 60 ευρώ και φτάνει τα 80-90 ευρώ. Στα τετράστερα και πεντάατερα ξενοδοχεία οι τιμές ανεβαίνουν", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εστιάζεται σε Δημητσάνα, Στεμνίτσα και Λαγκάδια, με τη Βυτίνα να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο, παρά τα θετικά μηνύματα, στις τάξεις των ξενοδόχων επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα.

"Η ανησυχία όλων των συναδέλφων είναι τι θα γίνει μετά τις γιορτές, οι οποίες δεν επαρκούν για να στηρίξουν τις μαζικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η σταθερότητα στις κρατήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιχειρηματιών έχει πάρει δάνεια,πολλά εκ των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα" σημειώνει ο κ. Μαρινάκος.

 

Πηγή: ENJOY

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.