Προορισμοι

Εγκαινιάστηκε το μονοπάτι Ροεινό - Αλωνίσταινα (photos)

Μια πανέμορφη διασυλλογική εξόρμηση στο ανοιξιάτικο τοπίο του Μαινάλου πραγματοποίησε την Κυριακή 27.05.2018 ο ΣΑΟΟ με την συμμετοχή των ΕΟΣ Τρίπολης, ΕΟΣ Πύργου, ΕΟΣ Αθηνών, Πεζοπορικό Αθηνών, ΕΟΣ Αχαρνών και Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας.

Όλοι οι σύλλογοι πλημμύρισαν την πλατεία του γραφικού Ροεινού, και μετά τους απαραίτητους χαιρετισμούς από τους Βάλιου (ΕΟΣ Αχαρνών), Θεοδωρόπουλος (ΕΟΣ Πύργου), Γκουτζιούλης (ΕΟΣ Τρίπολης), Μυστριώτης (ΕΟΣ Αθηνών), Χωματάς και Μπουζέτος (ΣΑΟΟ), όλοι οι διακόσιοι και πλέον ορειβάτες ξεκίνησαν σύσσωμοι για τα εγκαίνια του νέου μονοπατιού. Οι κύριοι Κοταρίνος και Κυριαζόπουλος από το Ροεινό, μας μίλησαν για την ιστορικότητα του μονοπατιού, πριν «κόψουμε την κορδέλα». Αρχικά μέσω χωματόδρομου και έπειτα μέσω ελατοβρυτου μονοπατιού, φτάσαμε στην πηγή Γράμποβα όπου και γεμίσαμε τα παγούρια μας.  Στη συνέχεια, όλη η ομάδα, συντεταγμένη, μπήκε μέσα στην κατάφυτη χαράδρα Σκαφίδες και ανέβηκε ως την θέση Πηλαλίστρα. Ακολούθως μέσα από την χαράδρα Κουτούπια κατηφορίσαμε ως την Αλωνίσταινα. Γεύμα και γλέντι στις τοπικές ταβέρνες!

Ευχαριστούμε τους ορειβατικούς συλλόγους που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου μονοπατιού. Επίσης ευχαριστούμε τον Θεμιστοκλή Μυστριώτη για την προσφορά του βιβλίου «Ορειβασίες και άλλα τινά», του Γιάννη Κ. Παπαναγιώτου.

Βάλιου, 

Θεοδωρόπουλος,

Γκουτζιούλης

Μυστριώτης

ΠΟΑ 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.