Προορισμοι

Βυτίνα: Η "κυρία" των βουνών! (photos)

Δεσπόζει στην Αρκαδία, σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, σε μια από τις πλέον κατάφυτες από έλατα, καστανιές και πεύκα μεριές του Μαινάλου. Από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας!

Είναι δύσκολο να επισκεφθεί κανείς μέρος της Αρκαδίας, το οποίο να μην έχει έντονο ιστορικό παρελθόν! Η Βυτίνα, εκτός από ιστορικότητα και απίστευτη φυσική ομορφιά, κρατά τα σκήπτρα σε επισκεψιμότητα από Έλληνες και ξένους τουρίστες, συγκριτικά όχι μόνο με άλλα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Δίκαια, λοιπόν, αποκαλείται "η κυρία των βουνών", καθώς σφύζει από επισκέπτες καθ' όλη την διάρκεια του έτους! Αν περπατήσει κανείς στα δρομάκια της Βυτίνας και "χαθεί" λίγο έξω από τα κεντρικά σημεία της, θα ανακαλύψει πολλές ομορφιές τόσο στο φυσικό της περιβάλλον όσο και στο τεχνητό!

Κτίσματα, που έχουν παραδοθεί στο αδιάκριτο πέρασμα του χρόνου! Νέα οικοδομήματα, που διατηρούν το αρχιτεκτονικό ύφος της περιοχής! Δρόμοι και στενά, άλλα "ανανεωμένα", άλλα επηρεασμένα από το "γήρας"! Χώροι συνεστίασης, χώροι διαμονής, εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος!

Γοητευτική, κυρίως, κατά τους χειμερινούς μήνες! Την επισκεφτήκαμε ένα φθινοπωρινό Σάββατο και "αποτυπώσαμε" υπό βροχή τις εικόνες, που μας "έκλεισαν το μάτι" πριν κάνει "κλικ" ο δικός μας φωτογραφικός φακός!

Στην συζήτηση όμως, που κάναμε για τα οικονομικά με τους φιλικούς και εξυπηρετικούς επιχειρηματίες, εισπράξαμε απογοήτευση και "κούραση". 

"Έρχονται τα πούλμαν και με ξένους τουρίστες αλλά και με Έλληνες. Και; Δεν αφήνουν χρήματα... Δεν ψωνίζουν... Κανα καφέ και κανα πιάτο φαγητό. Τίποτα άλλο! Ειδικά οι ξένοι, φέτος, δεν άφησαν τίποτα στον τόπο μας... Το χειρότερο καλοκαίρι μας οικονομικά, παρά τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας... Άλλοι δεν έχουν λεφτά, άλλοι έρχονται "κατευθυνόμενοι" για το πού θα "αφήσουν τα χρήματά τους"..." ήταν οι κουβέντες, που ακούσαμε από κάθε λογής επιχειρηματία.

Σε αυτό το κείμενο σας παραθέτουμε τα δικά μας φωτογραφικά κλικ από εικόνες της βροχερής Βυτίνας, που μας ενέπνευσαν περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.