Προορισμοι

Φθινοπωρινό δειλινό στο Ναύπλιο! (photos)

Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και είναι πάντα από τις πρώτες επιλογές προορισμού για Έλληνες και ξένους τουρίστες. "Κλείσαμε" μέσα σε 52 κλικ λίγη από τη μαγεία, που εκπέμπει όλες τις εποχές το Ναύπλιο...

Το Ναύπλιο βρίσκεται στην Πελοπόννησο, είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και κατοικείται από την προϊστορία! Πριν από 200 περίπου χρόνια, έγινε η πρωτεύουσα του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους από το 1828 έως το 1833.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού φτάνουν στο Ναύπλιο, όλες τις εποχές του χρόνου! Ο τουρισμός είναι έντονος, όμως οι επιχειρηματίες, που μίλησαν στο arcadia938.gr για την τοπική οικονομία, παρουσίασαν εικόνα παραπλήσια με εκείνη των επιχειρηματιών της Βυτίνας: "Βλέπετε κι εσείς, ότι κυκλοφορεί κόσμος έξω. Και ξένοι! Πολλοί! Όμως, δεν αφήνουν λεφτά στην πόλη, γιατί δεν τους επιτρέπεται από τα γκρουπ να κινηθούν ελεύθερα. Τους λένε, πού να φάνε και από πού θα ψωνίσουν... Όλα λειτουργούν μέσω γνωριμιών... Ούτε νερό από περίπτερο δεν τους αφήνουν να αγοράσουν..."

Περπατήσαμε στα σοκάκια τ' Αναπλιού, κάναμε τον γύρο της "πληγωμένης" από τις βροχοπτώσεις Αρβανιτιάς και "κλείσαμε" μέσα σε 52 κλικ λίγη από τη μαγεία του γραφικού Ναυπλίου...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.