Προορισμοι

Η μικρή "Μύκονος" του χειμώνα στην Αρκαδία!

Η λιγότερο γνωστή αλλά γραφική και πανέμορφη Αράχωβα της Αρκαδίας!

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε την κοσμοπολίτικη Αράχωβα με το χιονοδρομικό κέντρο όμως υπάρχει ένα ακόμη μικρό γραφικό χωριό με το όνομα Αράχωβα στην Γορτυνία. Μόλις 50 κάτοικοι ζουν μόνιμα εκεί.

Το παλιό χωριό είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού. Η Αράχοβα είναι ορεινό χωριό της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας, του Δημοτικού Διαμερίσματος Αράχοβας του πρώην  του Δήμου Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.

Χαμηλότερα, σε όμορφη και κατάφυτη τοποθεσία, δίπλα από τον επαρχιακό δρόμο, έχει κτιστεί ένας νέος μικρός οικισμός. Κατά κάποιους στην Αράχοβα βρισκόταν το μικρό κάστρο του Αράκλοβου του Βουτσαρά Δοξαπατρή. 

Ερείπια του παλιού οικισμού βρίσκονται διάσπαρτα στην πλαγιά που κατεβαίνει προς το κεφαλάρι. Ο Άνω οικισμός έχει εντονότερη την παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική της περιοχής, καθώς επίσης και στο άνω μέρος του χωριού βρίσκεται η κεντρική εκκλησία και η κεντρική πλατεία του χωριού.

 

Πηγή πληροφοριών wikipedia.org

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.