Προορισμοι

Έξι προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή την Καθαρά Δευτέρα!

Η οικογένεια θέλει εκδρομή, όμως ούτε άδεια υπάρχει, ούτε budget; Κανένα πρόβλημα!

Βρήκαμε έξι προορισμούς για εσένα και την οικογένεια σου, ώστε να απολαύσεις την Καθαρά Δευτέρα όμορφα και οικονομικά.

1) Η Χαλκίδα φημίζεται για τη ζωντάνια της, τα πολύβουα καφέ και τα εστιατόρια με τους ψαρομεζέδες. Το καλό φαγητό φυσικά μπορεί να συνδυαστεί με πολλές βόλτες και εξερευνήσεις στους γύρω οικισμούς και τις γαλάζιες παραλίες ή με μια επίσκεψη στο Κάστρο της. Για καφέ ή ουζάκι, για μεσημέρι ή βράδυ, η πρωτεύουσα της Εύβοιας, αποτελεί εξαιρετικά «δυνατή» πρόταση για σύντομες εξορμήσεις.

2) Γνωστός ως προορισμός για Σαββατοκύριακα κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και αγαπημένη πρότασή μας για μια σύντομη απόδραση είναι ο Φενεός Κορινθίας. Ιδανική απόδραση για εκδρομή στο βουνό για τους λάτρεις της φύσης. Θα απολαύσετε περιπάτους σε εκπληκτικά μονοπάτια, καθαρό αέρα, βόλτα στη λίμνη Δόξα και καλό φαγητό! Ο Φενεός διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή και παραδοσιακές ταβέρνες διάσημες για το φαγητό, που θα καλύψει όλα τα γούστα.

3) Η κοντινή Κορινθία έχει κι άλλο διαμάντι, που προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές και μάλιστα με όλη την οικογένεια. Η Νεμέα έχει μεγάλο πολιτισμικό ενδιαφέρον. Η βόλτα σας εκεί μπορεί να περιλαμβάνει μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας και στη συνέχεια μία επίσκεψη στα οινοποιεία της περιοχής για να δείτε πώς παράγεται το κρασί και αν επιθυμείτε, να ξεκινήσετε τη γευσιγνωσία.

4) Αν αγαπάτε την ιστορία και ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά (που λατρεύουν τα κάστρα και τις ιστορίες από το παρελθόν) επιλέξτε την Ακροκόρινθο. Σκαρφαλώστε μαζί τους στο Κάστρο και αγναντέψτε την υπέροχη θέα, που απλώνεται μπροστά σας. Συνδυάστε την εκδρομή σας με μια στάση στον Ισθμό για να θαυμάσετε το απίστευτο για την εποχή του έργο. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, ένα παγωτό πάνω στα καφέ του Ισθμού επιβάλλεται!

5) Μερικοί για να πουν ότι πραγματικά ξεκουράστηκαν και να αισθανθούν ότι «κάπου πήγαν», πρέπει να μπουν σε καράβι, άλλοι πάλι δεν καταλαβαίνουν Καθαρά Δευτέρα μακριά από τη θάλασσα. Η λύση βρίσκεται στα νησιά του Αργωσαρωνικού. Φτάνετε στο λιμάνι του Πειραιά, κλείνετε επιτόπου εισιτήρια για Αίγινα και το πλοίο ή το ιπτάμενο δελφίνι σας πάνε στο πανέμορφο νησάκι, όπου θα απολαύσετε βόλτες, ουζάκι, περιπάτους με θρησκευτικό νόημα (αν επισκεφτείτε τον Άγιο Νεκτάριο) ή με αρχαιολογικό χρώμα (αν επιλέξετε την Παλιά χώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού).

6) Σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα, στις πεδιάδες της Βοιωτίας, απλώνουν την ομορφιά τους τα γραφικά χωριουδάκια του Ελικώνα με τα παραδοσιακά καφενεία και τις όμορφες ταβερνούλες. Η Παλιοβούνα είναι η ψηλότερη κορυφή του Ελικώνα και μπορείτε να δοκιμάσετε τις αναρριχητικές σας ικανότητες ή να επιλέξετε απλά ένα σύντομο μονοπάτι για πεζοπορία και στη συνέχεια να απολαύσετε τα σαρακοστιανά σας.

 

Καλά να περάσετε, όπου κι αν πάτε!

 

ΠΗΓΗ: dokari.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.