Προορισμοι

Πεζοπορία στα Τρίκορφα από τον ΣΑΟΟ!

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα βαδίσει στο ιστορικό μονοπάτι που διανοίχτηκε και σηματοδοτήθηκε πρόσφατα με εθελοντική εργασία των μελών του.

 Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης στις 9 το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019, θα περάσει από το κοιμητήριο του Αγιο - Θανάση, το εξωκλήσι του Αγιο - Βλάση, το Ξεροπήγαδο και τα ταμπούρια των Τρικόρφων, πρόσφατα ανακηρυγμένο ιστορικό τόπο.

 Πολλές μάχες που συνδέονται με τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επανάσταση του 1821, δόθηκαν στα Τρίκορφα. Κατόπιν, περνώντας από το μνημείο της μάχης των Τρικόρφων, θα κατευθυνθούμε στο χωριό Σιλίμνα, όπου θα αποτίσουμε φόρο τιμής στον Πάνο Κολοκοτρώνη, γιο του Γέρου του Μοριά, που έχει ταφεί και έχει στηθεί εκεί η προτομή του. 

Η επιστροφή στην Τρίπολη θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο. Ώρες πορείας 3, κατηγορία Α’.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.