Προορισμοι

Αρεόπολη: Το "καμάρι" της Πελοποννήσου! (photos)

Η άτυπη πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης, που κάποτε λεγόταν Τσίμοβα...

Η Αρεόπολη, στη λακωνική Μάνη, σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός, προστατεύοντας το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής. Έτσι, μια επίσκεψη εκεί είναι μια συνολική εμπειρία του τι σημαίνει Μάνη, σε χρώματα, αρώματα και τοπία.

Χτισμένη πάνω από το φυσικό λιμάνι της, το Λιμένι, η Αρεόπολη είναι ιστορικός οικισμός, πατρίδα των Μαρομιχαλαίων, διοικητικό και εμπορικό κέντρο της Μάνης. Μέχρι το 1836 ονομαζόταν Τσίμοβα.

Επιβλητικά πυργόσπιτα που στέκουν αγέρωχα, σαν να επιθεωρούν το πέρασμα των ανθρώπων, των χρόνων και των εποχών, θυμίζουν κάθε στιγμή την ιστορική συνέχεια του τόπου. Πλακόστρωτα σοκάκια, εκκλησίες πολλών ετών, πετρόχτιστα σπίτια συμπληρώνουν το συναρπαστικό ψηφιδωτό της Αρεόπολης.

Η καρδιά του χωριού χτυπά στη μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και γύρω της καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ είναι έτοιμα να ξεκουράσουν τον επισκέπτη.

Η Αρεόπολη αποτελεί αυτόνομο προορισμό αλλά και πολύ καλή «αφετηρία» για γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή, με την «αυστηρή» χερσόνησο της Μάνης και τους χαρακτηριστικούς οικισμούς της.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.