Προορισμοι

Γύθειο: Βόλτα σε ένα λιμάνι με μανιάτικο άρωμα (photos)

Τουριστικό, με άρωμα παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονη χροιά, το Γύθειο αποτελεί τη μεγαλύτερη και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μάνης.

Κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, στο Λακωνικό κόλπο, κτισμένο αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του αρχαίου Λαρυσίου Όρους, το Γύθειο αποτελεί μια πόλη-λιμάνι που θα σας το κρατήσει… μανιάτικο αν δεν την εξερευνήσετε.

Με φόντο τη θάλασσα μπροστά και το λόφο με τα παλιά, διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά του σπίτια πίσω, στην προκυμαία του Γυθείου θα ξεχαστείτε βολτάροντας και δοκιμάζοντας γεύσεις στις ταβέρνες και τα ουζερί του και πίνοντας καφέ ή ποτό στα καφέ-μπαρ που εκτείνονται κατά μήκος όλου του δρόμου. Σε περιόδους αιχμής θα δυσκολευτείτε λίγο στο πάρκινγκ, ειδικά τις ώρες που μαζί σας θα βολτάρουν κι όλοι οι υπόλοιποι, αλλά αυτό ίσως σας δώσει και την ευκαιρία να εξερευνήσετε την περιοχή, οδηγώντας στα δρομάκια της. Αν βρεθείτε στο Γύθειο στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού, θα πετύχετε και ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Λακωνίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.