Προορισμοι

Μαίναλο: Στους δρόμους του νερού και του οίνου (photos)

Κατοικία του τραγοπόδαρου θεού Πάνα, από όπου η λατρεία του εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στο Μαίναλο, σύχναζαν και οι Μαινάδες ή Βάκχες, οι ακόλουθες του θεού Διονύσου

Το Μαίναλο, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας, και καλύπτεται κυρίως από έλατα στη βορειοδυτική πλευρά του, ενώ στα νότια κυρίως από πεύκα και κυπαρίσσια. Ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000, φιλοξενεί πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ επιβλητικές εικόνες δημιουργούν τα φαράγγια και τα φυσικά του περάσματα.

Η ψηλότερη κορυφή του είναι η Οστρακίνα σε υψόμετρο 1.981 μέτρα, ενώ τα ορεινότερα χωριά του είναι τα Μαγούλιανα και η Αλωνίσταινα, σε υψόμετρο 1.365 και 1.220 μ. αντίστοιχα. Από το Μαίναλο πηγάζουν δυο παραπόταμοι του Αλφειού – του σημαντικότερου ποταμού της Πελοποννήσου-, ο Λούσιος από τα βορειοδυτικά του βουνού σχηματίζοντας εντυπωσιακό φαράγγι, και ο Ελισσώνας από τα κεντρικά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.