Προορισμοι

Αρκαδία: Στα ηρωικά χωριά της Φαλάνθου

Σ’ ένα πανέμορφο τοπίο, με μεγάλη ιστορία, στη Φάλανθο, βρίσκονται σκαρφαλωμένα ηρωικά χωριά με πετρόκτιστα σπίτια, πλατείες με πλατάνια, τρεχούμενα νερά και παλιούς νερόμυλους

Η Φάλανθος, από τις πιο μαγικές περιοχές της Αρκαδίας, ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς και μεγάλης ιστορίας, ξεκινάει περίπου σε μια απόσταση 13 χλμ. από την Τρίπολη, με βορειοδυτική κατεύθυνση. Ολα τα χωριά είναι εξαιρετικά διατηρημένα από αρχιτεκτονικής άποψης, με πετρόχτιστα σπίτια, κρήνες, πλατεία με τον ιστορικό πλάτανο, τρεχούμενα νερά, παλιούς νερόμυλους, καφενεία, ξενώνες κτλ.

Η Δαβιά – η Ανω και Κάτω-, μαζί με τον Τσελεπάκο, αποτελούν τη μεσαιωνική περιοχή τη Ταβίας, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και καλλιτεχνικά κέντρα όλου του Βυζαντίου. Οι ταβέρνες της περιοχής φημίζονται για τις μοναδικές τους συνταγές και έχουν φανατικούς λάτρεις.

Από τη Δαβιά φτάνετε στο ιστορικό Χρυσοβίτσι (21 χλμ. από Τρίπολη), παραδοσιακός οικισμός, υπήρξε ορμητήριο και στρατόπεδο των εξεγερμένων Ελλήνων, ενώ εκεί είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Γέρος του Μοριά με γραμματέα του τον Αναγνώστη Ζαφειρόπουλο από το Ζυγοβίτσι. Στο Χρυσοβίτσι λειτουργεί το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, το οποίο στεγάζεται στο εργοστάσιο ξυλείας που είχε κατασκευαστεί το 1939, και υπάρχουν εκθέματα εργαλείων υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου, αναδεικνύεται η σημασία του όρους Μαινάλου.

 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.