Προορισμοι

Ο ΣΑΟΟ στα μέρη της Τσακωνιάς (photos)

H πρώτη εκδρομή της χειμερινής σεζόν ήταν... απολαυστική.

Την Κυριακή 29/09/2019 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε την εξόρμησή του στην παραλιακή Κυνουρία, στα μέρη της Τσακωνιάς.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρεποντίνα, λίγο μετά τον Άγιο Ανδρέα, ακολουθώντας ένα παλιό μονοπάτι με θαμνώδη βλάστηση και αρωματικά φυτά, όπως θυμάρι, σκίνα και άγρια ρίγανη, που καθώς τα αγγίζαμε μοσχομύριζαν. 

Στα χαμηλότερα μέρη συναντήσαμε κουμαριές, χαρουπιές, αγριελιές και αριές. Μετά από τρεις ώρες πορείας και με καταπληκτική θέα προς τον Αργοσαρωνικό, φτάσαμε στο Κρυονέρι από όπου πήραμε το λεωφορείο για την παραλία του Τσέρφου. 

Μια ομάδα παρέμεινε εκεί για κολύμπι και αναψυχή, ενώ οι υπόλοιποι κατευθυνθήκαμε προς Τυρό. Πάνω από την παραλία «Πέρα Τηγάνι», όπου υπάρχει ένα μικρό πευκοδάσος, ξεκίνησε η δεύτερη πορεία μας για την παραλία Αυλάκι. 

Η πορεία ήταν παράλληλη προς τη θάλασσα και συνάντησε τον καλοδιατηρημένο μόλο των παλιών ορυχείων βαρύτη («ρόδο της ερήμου»), που λειτουργούσαν μέχρι το 1937. Μετά από 1½ ώρα απολαυστικής διαδρομής φτάσαμε στο Αυλάκι, ένα πραγματικά «κρυφό περιγιάλι», αφού μόνο με βάρκα το προσεγγίζεις ή περπατώντας. 

Εκεί κάναμε ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά του, που μας πήρε όλη την κούραση. Έτσι πήραμε το κουράγιο για την επιστροφή, άλλη 1½ ώρα. Η ημέρα τελείωσε με το κλασικό φαγοπότι στην ταβέρνα του Τσέρφου και στο ταξίδι της επιστροφής ήταν όλοι ευχαριστημένοι.    

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.