Προορισμοι

Εύκολα σλάλομ στα χιονοδρομικά της διπλανής πόρτας! (photos)

Κοσμικός Παρνασσός, υπερήφανος Χελμός και γραφικό Μαίναλο συνθέτουν την αγία τριάδα των κοντινών χιονοδρομικών μας εξορμήσεων!

Tα τρία βουνά να έχουν ήδη από τον Δεκέμβριο ανοίξει τις πύλες τους για να υποδεχτούν σανίδες και πέδιλα και να μας προσφέρουν αδρεναλινικές κούρσες στις συναρπαστικές πλαγιές τους. Παράλληλα η Αράχοβα, η Αγόριανη, τα Καλάβρυτα και τα γραφικά χωριά που συνθέτουν τον μαγευτικό ιστό της ορεινής Αρκαδίας, με τους ξενώνες, τις ταβέρνες και τα καφέ τους σε πλήρη ετοιμότητα, περιμένουν να μας υποδεχτούν στο καρποσταλικό σκηνικό τους.

Το κουκλίστικο Μαίναλο

Ένα από τα παλιότερα της Ελλάδας, αλλά φρεσκαρισμένο αρκετά ώστε να αποτελεί κι ένα από τα δημοφιλέστερά της, το χιονοδρομικό της Οστρακίνας στην ορεινή Αρκαδία είναι φαβορί όχι μόνο λόγω των 5,5 χλμ., που είναι το συνολικό μήκος των διαδρομών του, αλλά κι επειδή το αγκαλιάζει ένα από τα ομορφότερα ελατοδάση της χώρας, γεμάτο μύθους και παραδόσεις δεμένες με την ιστορία των αρκαδικών βουνών ως… παιδικής χαράς του θεού Πάνα. Από 130 μ. έως 2,5 χλμ. κυμαίνονται οι επιμέρους διαδρομές, με τις «εύκολες» πίστες να είναι ιδανικές για αρχάριους και... σκουριασμένους βετεράνους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.